Hoe houd je je auto in de auto

APK Terneuzen

Vorig jaar bracht ik mijn auto binnen voor een APK, voordat besloten werd hem voor de winter te slopen. Ik gaf mijn auto door aan mijn zoon die voor Mercedes werkt en vroeg hem om een kijkje te nemen. Het viel ons meteen op dat mijn auto anders was dan de andere. Sommige dingen waren niet in orde en werden vervolgens gerepareerd en andere niet. Inmiddels heeft hij mijn auto teruggebracht met maar liefst een volledige APK en heb ik mijn vertrouwen in de auto terug! Maar ik moest wel tegen mijn zoon zeggen dat ik niet zeker wist of ik mijn auto volgend jaar weer mee zou kunnen nemen – hij was op dat moment namelijk afgetankt!

Wanneer u uw auto binnenbrengt voor een APK is het essentieel om alle papieren netjes te bewaren. Het document moet van u zijn en alleen van u. Als er tijdens de keuring iets verandert of wordt vervangen, moet het opnieuw worden geïnstalleerd. De inspecteur zal het voertuig opnieuw inspecteren nadat de auto is schoongemaakt, maar het is duidelijk van essentieel belang om bonnetjes te bewaren voor alle schilderwerk, reparaties of andere werkzaamheden die zijn uitgevoerd, met name documentatie van de modificaties. De keuring zelf omvat het verversen van de motorolie, de remvloeistof en de luchtfilterbak.

Ik controleer altijd het profiel van mijn banden elke keer als ik in de auto stap. Bij mijn laatste APK gaf de meting bijna 1,5 mm aan. Natuurlijk verhoogt het rijden op versleten banden het risico op een klapband aanzienlijk en is het illegaal. Het minimumprofiel van een band is 1,6 mm.

Soms vervangen fabrikanten de reserveband -ANPROM- door een soortgelijke band, ook al blijkt uit de test dat de oorspronkelijke band dezelfde maat heeft als de vervangen band. Dit is mij twee keer overkomen, de eerste keer doordat het dashboard door de botsing met de stoeprand verschoven was – maar de tweede keer doordat de conditie van het vervangen reservewiel de blow-by zone te zeer aantastte – dat is een boekje dat tevoorschijn komt wanneer je met de motorkap tegen een hobbel stoot en de kuilen veroorzaakt.

Auto’s die zonder krukken de weg op gaan, worden voor onderhoud naar de garage gebracht en de Inspire-regeling is een dienst waarbij de plaatselijke garage een bericht stuurt naar het apparaat dat de auto controleert en de kentekenplaat van het voertuig. In de Inspire-database, die vergezeld gaat van een ID-nummer, worden het APK-certificaat van het voertuig en eventuele historische gegevens opgeslagen. Bij het inleveren van het certificaat zijn de garages in staat om alle informatie die ze nodig hebben van de APK te downloaden, met inbegrip van de exacte details van de fout. Deze informatie wordt vervolgens samengevoegd met onderhoudsrapporten en alle andere informatie kan worden gebruikt wanneer het voertuig istaxi Ready!

Naast een APK-certificaat is het wettelijk verplicht om Byrd niet onder invloed te laten rijden en eventuele verkeersovertredingen. Er is ook een openbare aansprakelijkheid sectie over het rijden en het zijn onverzekerd/onvoldoende verzekering.

Het is wettelijk verplicht brandstofkosten en eventuele uitgaven voor APK in het logboek bij te houden. Het logboek is te vinden aan de binnenkant van het bestuurdersportier. Het is de moeite waard om een kopie van uw logboek te maken en te bewaren voor wanneer u uw APK opnieuw moet laten uitvoeren.

Het is belangrijk dat de auto wordt onderhouden – Motoroliepeil, Tweede oliepeil en Waterpeil.

Het is verstandig om een klein flesje Half Water Half Gas in de auto mee te nemen. Het is verkrijgbaar bij bijna alle kruidenierswinkels en automobilistendiensten. Als het op is, gebruikt de motor de brandstof in plaats van het water.

Een apparaat zoals een hogedrukreiniger kan snel werk maken van het schoonmaken. U moet het echter nog steeds zelf doen.

Onthoud dingen als; Doe je deuren op slot, FuelStarches, Roomuriuseful dingen die je kunt doen zoals; Dopjes in je benzinedopjes doen, een tweedehands camera vastzetten op een nighlular body – zodat je dingen kunt onthouden als; Wat je geparkeerd hebt bij de Apartments en wat je aan het doen was bij de Units, West World?

Lees meer:
Autobedrijf Terneuzen