Rijscholen en Rijden

Sinds juni 2002 heeft de rijopleiding in Den Haag een vergunning van het Ministerie van Justitie.

Gun rijschool Delft is gespecialiseerd in een intensieve rijversterkingstraining. Na de lessen behaal je je rijbewijs en begrijp je de rij- en verkeerswetgeving volledig.

Bij Gun rijschool leer je onder andere rijregels en voorschriften, verkeersveiligheid, praktische rijvaardigheid, Noodprocedures en verkeersongevallen. Het doel van de cursus is om de student voor te bereiden op de DMV test en permanente rijbewijs.

Student chauffeurs worden getest in theoretische en praktische lessen. De theorielessen zijn gebaseerd op het materiaal dat wordt onderwezen in de 12 hoofdstukken van het DMV Handboek van het verkeerslicht en De weg naar vrede en veiligheid. Uren van lezingen worden ook uitgevoerd. Deze praktische lessen gaan ook over snelheid en wendbaarheid, ampères, veiligheid van ladingen en het gebruik van spiegels.

Tijdens de cursus krijgt u ook les in Goed Verstand, signalen van afleiding, het gebruik van anti-verblinding en defensief rijden.

Om een Praktijkrijbewijs te hebben, is het belangrijk om te slagen voor het rijexamen. Om dit te doen moet je eerst slagen voor de rijopleiding lessen en met succes de DMV schriftelijke test. Hierna is je vergunning om te rijden 2 jaar geldig. Om het rijbewijs te verlengen, moet het 25 keer vernieuwd worden zolang de leerling op zijn/haar instructeurslicentie is.

Om de licentie te kunnen overdragen, moet de student slagen voor het vereiste rijexamen. Dit moet worden gedaan bij een rijbewijscentrum. Een leerlingvergunning kan worden verlengd bij het opleidingscentrum voor studenten.

Om het studentenrijbewijs te verlengen, moet het door het centrum worden ingediend bij het desbetreffende kantoor van het studentenrijbewijs. Verlengingskosten zijn van toepassing.

De geldigheidsduur van een studentenrijbewijs is slechts 12 maanden. Het moet worden verlengd binnen de geldigheidsduur van het rijbewijs van de student.

Student chauffeurs – hoe het te krijgen naar het volgende jaar

Wanneer een learner's permit is verlopen, moet het worden vernieuwd. Om dit te doen, moet de leerling het formulier binnen de gestelde termijn invullen en indienen bij het kantoor van de leerlingvergunning. Op het formulier moet u ook de vervaldatum en het nummer van uw rijbewijs vermelden.

Na de vervaldatum van uw learner's permit, krijgt u een nieuw rijbewijs en kunt u blijven rijden tot de volgende proeflicentie wordt uitgegeven door de DMV.